bodas.net

Coneix la història de Masia Mas Badó.


Un casament únic i diferent durant tot el cap de setmana, a un entorn privilegiat i envoltat de natura molt a prop de Barcelona. Casa't de colors a Masia Mas Badó. Coneix la història d'aquesta encantadora masia.

  • Masia Historica Bodas Montseny
  • Masia Historica Bodas Montseny
  • Masia Historica Bodas Montseny

El primer document on apareix Mas Badó data de l'any 1353, es tracta de la tributació del Mas Badó a la Catedral de Vic. Però ja hi ha indicis de la seva existència, a partir del segle XI.

Mas Badó era una casa de pagès rodejada de grans propietats de boscos i conreus. L'arbre genealògic de la família Badó data des de 1467.

Al 1929 Mas Badó es converteix en el primer sanatori de tuberculosos del país que va prendre el nom oficial de Sanatori de Nostra Senyora de les Victòries. Un dels hereus de Mas Badó, el Dr. Josep Badó i Cortés, amb un altre metge especialitzat el Dr. Jaume Raventós, varen fundar el sanatori que funcionà a ple rendiment fins l'any 1944.

L'arbre genealògic de la família Badó data des de 1467.

Al municipi de Sant Quirze de Safaja hi va haver altre sanatori, el de Puig d'Olena, que fou posterior al de Mas Badó. Es va convertir en la institució antituberculosa mes important del país. Hi varen anar a fer repòs el literat Josep Maria Castellet, el pintor Antoni Tàpies o el conegut poeta Màrius Torres, qui va esta enterrat a Sant Quirze de Safaja.

La descoberta de la penicil·lina feu menys útils els costosos sanatoris, que anaren tancant.

Cap al 1950, desprès d'una gran renovació, el sanatori es convertí en l'Hotel Mas Badó. La clientela d'aquest hotel eren classe benestant de Barcelona que varen descobrir el Vallès per estiuejar, degut a la proximitat de la capital i al seu clima excepcional. Aquesta zona es convertí en una exclusiva destinació de vacances de rellevants personatges com Federico Gallo, Director General de Protecció Civil i Governador de Múrcia, i conegut presentador de televisió o el destacat futbolista Ladislau Kubala.

Va ser un dels establiments de Barcelona, pioner en la celebració de casaments de personatges notables.

L'Hotel Mas Badó va ser durant molts anys la seu dels estage de preparació de temporada del Reial Club Deportiu Espanyol de futbol. També a l'any 1982 i amb motiu de la celebració del mundial de futbol a Espanya, s'hi va allotjar la selecció nacional del Brasil.

L'hotel Mas Badó que funcionava tot l'any era també restaurant on s'hi celebraven molts casaments i banquets. Va ser un dels establiments de Barcelona, pioner en la celebració de casaments de personatges notables.

Per donar sortida als nombrosos casaments, es construeix al 1962 annexa al Mas Badó, la capella de la Mare de Deu de les Victories. L'arquitecte fou Joan Barengé i actualment encara es celebra missa tots els diumenges.

L'hotel va deixar de funcionar cap el 1980. L'empresa Rosa dels Vents, actual propietària, vol recuperar el llegat de celebracions de casaments i banquets.